27 abr 2015, 18:20

За порива див 

  Poesía » De amor
337 0 2

                                                 За порива див

 

Искам да бъда независима,

сърцето ми да бъде свободно.

Искам да ми е топла душата,

искам да бъда обичана нежно.

Като пролетно цвете уханно

от любов сърцето да тупти.

А как да избягам от огън и пламък,

как да спра порива див,

който като вихър отнася

тишината и горещият вятър спира в мен.

Не моля за зима в гърдите,

искам пролет и есен,

пъстрота от чувства,

мечти и любов.

Търся красивия миг и ясните дни

да разцъфтя като роза червена,

да грея като слънце лъчисто,

да бъда светлина

и да достигна сърцето тревожно в мига.

Искам,искам да зная...

Пролет бяла ли внесе в теб радостта,

ще докосна ли тишината в сърцето

или есента посипа го с окапали листа?

А може би ще ни свързват само

есенни чувства, мечти и любов.

Да! Благодарим ти, Господи,

за порива див,

за живота ни изпълнен с любов.

© Йонка Янкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ти Стойне за хубавите думи за моите стихове,написани са с голяма любов
  • И ето, че и аз най-после успях да стигна до компютъра.
    Добър вечер, Йонке!Изненада ме с тази творба. Много ми харесва.
    Чудесно стихотворение за любовта.Много образно,чудесни изразни средства,емоционално и докосващо.Прочетох го с интерес. Благодаря за удоволствието!
    Поздрав от мен и лека нощ!
Propuestas
: ??:??