2 jun 2011, 20:57

За рицарството 

  Poesía » De amor
1147 0 5

Не съм аз рицарят на бял кон,
дори не съм от знатно потекло
и конят ми не е от расова порода.
Какъв ти кон, та аз дори не яздя…
Но какво от туй, че доспехи нямам,
ни ризница, ни броня, нямам също шлем,
какво от това, че конник съм без кон  -
за рицарството тез неща нима са необходими?
Едничка чест ме прави мене рицар,
едничка чест – това, че я обичам!
И нека да съм лудий Дон Кихот -
с въображението мое аз да водя битки,
а тя пък нека да е Дулсинея -
всеки стих мой посветен ще е на нея.
Тогава не ми е нужен нито кон,
нито броня, шлем и щит.
Остър меч ще бъде моят стих,
едничка чест – любов на лист.

© Михаил Лазаров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??