25 may 2013, 15:20

За спомена, за поета и др. 

  Poesía » Otra
411 0 6

 

 

 

                         За спомена, за поета и др...

 

 

                  Забравило времето

                                      някакъв спомен.

                  Вятърът минал

                                     и го прибрал.

                   А самотният спомен

                                     живеел бездомен.

                   Пазел мига

                                     и така оцелял.

                   Със себе си носел

                                     пожълтяла жалейка

                    и вече приличал

                                     на пребита мечта.

                     Отчаян мълчал

                                     като стара линейка.

                     Позабравил кое - къде и кога.

                                    Било е отдавна, много отдавна,

                     но може да бъде и днес, и сега.

                     Споменът помнел

                                     случка случайна,

                     с върволица от хора

                                      с еднакви лица.

                     Те бесели весели,

                                       тъпчели, месели

                      и омесили всичко с калта.

                                     На поета сърцето обесили.

                       Крещели:

                                      - Поетът умря!!!

                       Светът се превърнал

                                     в черна дупка незнайна.

                       Нямало кой да запали свещта.

                                      А поетът и мрака

                       подпалвал потайно.

                                     ... Поне спомен да имаше...

                        Но и той отлетял.

 

                                            Р. S.  Поете, ела!!!!!

© Виолета Томова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??