Koлко лесно е, колко удобно
чуждото да съдиш ти!
Сляпо вярваш на урока,
зароден от младини!
Само разликата търсиш!
Конкуренция създаваш!
Ти научен си от малък
с другите да се сравняваш!
Всяка пречка към успеха
мачкаш, мразиш, унижаваш!
Но когато те съборят,
с някой друг се оправдаваш!
Някой друг ти е виновен!
Себе си не съдиш ти!
Всичко свято, родно пазиш!
А пък ближният руши!
По инерция се движиш,
но средата е виновна!
Тя ръка ти е подала
за съдбата ти лъжовна!
© Матей Константинов Todos los derechos reservados