22 nov 2009, 0:36

Забранената земя 

  Poesía » De amor
739 0 16

 

Когато слънцето целуне планината

и глава отпусне леко на зелената и гръд,

а залезния небосвод завива му снагата

и с воал от нежност го приспива всеки път,

тогава звездното сияние ни прегръща,

за да се любим под безбройните му светлини

и мигове откраднати в омайна среща

нанасят белези за спомняне в душите ни,

докато слънцето с усмивка се събуди

и погали планината с копнежните лъчи,

ти с моя знак поемаш в орбитата... своя,

а аз осъмвам с утринна роса в очите си,

но знам нощта, когато пак разпусне

косите си ефирни над света,

ти - лунен лъч, отново ще се спуснеш

в земята твоя... забранената земя.

 

 

20.11.2009

Jullie

 

© Юлия Димитрова Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??