24 jun 2024, 21:07

Задраскване на ситния текст 

  Poesía
184 3 11

ЗАДРАСКВАНЕ НА СИТНИЯ ТЕКСТ

 

𝐻𝑜𝑚𝑜 ℎ𝑜𝑚𝑖𝑛𝑖 𝑙𝑢𝑝𝑢𝑠 𝑒𝑠𝑡…

 

Светът е объркан от много лъжливи пророчества,

от стотиците Юди, Пилати и грешни светици.

Няма време и знам, че отдавна мигът е просрочен,

Пада мракът, залостил в душите ни спънати птици.

 

Оцелявам в кипежа – лъстив, на световната лудница

и понеже не искам след мене мълвите да плъзнат,

закопнях да избягам далече – сред вълчата глутница,

и да вия, додето накрая остана без въздух.

 

Да ме мамят далечни и все неизвестни пространства,

там, където в очите припламват зари първобитни,

и законът – до точка! – свещен е сред вълчето братство –

без да има интриги и клаузи със текстове ситни.

 

Да забравя какво е да бъдеш на догми подвластен,

да зависиш от нечии тъпи, дребнави прищевки.

Бог едва ли предвидил е в параграфа за равенство,

че измамата често в човешките мисли ще шества.

 

В свят, където значение няма къде си се раждал,

откъде си дошъл, как изглеждаш и даже какъв си.

Милиони години прогрес и накрая да кажеш,

че човек е свободен единствено в свита от вълци.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??