17 ene 2008, 15:19

Закашля се старият вестник 

  Poesía
707 0 11
Закашля се старият вестник
и смачкан отпусна глава.
На дните безмълвен наместник,
носител на тиха съдба.

Куп от ненужна хартия,
пропита със жълти петна.
Той с мъка лицето си крие,
че, клето, и то пожълтя.

Живот в непрочетени листи
твърде дълги години търпя.
Със пламнала свещ се прелисти
и с чар пепелта се засмя...

© Петя Косева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??