17 янв. 2008 г., 15:19

Закашля се старият вестник 

  Поэзия
706 0 11
Закашля се старият вестник
и смачкан отпусна глава.
На дните безмълвен наместник,
носител на тиха съдба.

Куп от ненужна хартия,
пропита със жълти петна.
Той с мъка лицето си крие,
че, клето, и то пожълтя.

Живот в непрочетени листи
твърде дълги години търпя.
Със пламнала свещ се прелисти
и с чар пепелта се засмя...

© Петя Косева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??