На света всеки идва със болка
и проплаква почуствал студа.
Всеки има орисница своя,
начертала му тайна съдба.
В далечните дебри на мрака
всеки има блестяща звезда.
Тя го пази и води нататък,
към безкрая, към светли поля.
Всеки има и три планини,
три свещени закрилници верни.
Свята майка и силен баща,
и приятел подал му ръка.
Той, приятелят често е всичко,
той е майка, грижовен баща.
Той притичва се първи на помощ,
да помогне в страшна беда.
И разбираш, когато го няма,
колко важен, потребен е бил.
Колко обич и колко надежди
той за теб от сърце е родил.
© Хари Спасов Todos los derechos reservados
La obra participa en el concurso:
"Само когато се отдалечиш от планината, можеш да видиш истинския й облик. Така е и с приятелите." »
Честит Трифон Зарезан или Свети Валентин!