14.02.2020 г., 10:02 ч.

Закрилник 

  Поезия » Друга
729 0 2

На света всеки идва със болка

и проплаква почуствал студа.

Всеки има орисница своя,

начертала му тайна съдба.

 

В далечните дебри на мрака

всеки има блестяща звезда.

Тя го пази и води нататък,

към безкрая, към светли поля.

 

Всеки има и три планини,

три свещени закрилници верни.

Свята майка и силен баща,

и приятел подал му ръка.

 

Той, приятелят често е всичко,

той е майка, грижовен баща.

Той притичва се първи на помощ,

да помогне в страшна беда.

 

И разбираш, когато го няма,

колко важен, потребен е бил.

Колко обич и колко надежди

той за теб от сърце е родил.

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря сърдечно, Мария!
    Честит Трифон Зарезан или Свети Валентин!
  • За истинското приятелство - с обич!🔯 Към това ни приканваш и нека стихотворението ти намери своите последователи, Хари!
Предложения
: ??:??