Светещ огън.
Минало захвърлено в пещта.
Черни въглени догарят в ноща.
Една светулка -
толкоз светлина!
От сърце раздава топлина.
Моята врата не подмина,
ключа завъртя и
тихо отлетя.
Остана огънят догарящ в камината.
Застина в небето звезда -
от рода ни!
© Василка Ябанджиева Todos los derechos reservados