Здравей, лято, отиде си и пак се върна,
мое си, слънчево идва ми да те прегърна!
Дойде с усмихнато слънце, при нас си сега,
да стоплиш телата ни и нашата душа!
Здравей, лято, аз дълго те чаках, мечта,
да тичаме заедно по пясъка с любима жена!
Морето ни поздравява, гали нашите крака,
а вълните му пенливите търсят брега!
Здравей, лято, поздрави и мойте деца,
те те обичат, те те харесват всякога!
Обичат те до морето, обичат те и в града,
играят и скачат на воля с усмивка!
Здравей, лято, стопли тялото и моето сърце,
душата сгря ми, ранимата, душата на дете!
Прегръщам и целувам любимата жена,
а твоето слънце ни прегръща с топлина!
© Валентин Миленов Todos los derechos reservados