15 ene 2008, 9:44

Земя 

  Poesía » Filosófica
707 0 2
Любовта и се излива като дъжд над мен.
Дъхът и ме помита - на вятъра във плен.
И шепотът и нежен - вълните на море,
заслепен и омагьосан, докосвам я с ръце.

В небесата и политам с пеперудени криле.
Гърдите и разкривам - низ планински върхове.
И в очите и потъвам - езера от син сатен,
за да изляза от водите бодър, чист и прероден...

Но бях жесток към нея, погубих красота,
накарах я да страда - от глупост, суета.
Сега гневът и бурен надвиснал е над мен
и в ураган от огън и вода ще потопи тя утрешния ден!

© Светослав Петков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??