25 dic 2007, 23:44

Зима 

  Poesía » Otra
1062 0 5

                              Зима

Тя дойде, обгърната във вятър и в студ,
  всяваща във всеки малко страх и много смут.
  Тази, на пръв поглед, сребърна стихия,
  посипа всичко с бяла пухкава магия!

  Цветето увяхна и се натъжи,
  а снегът от бурите го скри.
  Мъглата става все по-тъмна, гъста и сива,
  а зимата своята невиждана магия ни разкрива.

  На всеки клон, изсъхнало дърво,
  сега останало е само по едно опустяло и замръзнало гнездо.
  Непознати звуци ехтят в бялата гора,
  а тя слуша - седи безмълвна и сама.

  Месеци наред ще удря дъжд по изгнилите листа,
  а отдолу там ще чака крехка пролетна трева.
  Но най-накрая снежната покривка ще се разтопи
  и след време ярко слънце пак ще заблести!

 

© Муза Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??