26 may 2013, 12:42

Зимата е лилава 

  Poesía » De amor
495 0 5

Зимата във Варна е лилава,

неонов крясък пори тъмнината.

От резеда днес враната решава

да си почерни бавничко перата.

 

Зимата във Варна е лилава

в очите със заседнали снежинки.

Звънчетата потъват във забрава,

врата ми стягат липси - яки примки.

 

Зимата във Варна е лилава,

брошури се умилкват на ботуша.

Едничкото, което им остава

преди за рециклиране да мушна.

 

Зимата във Варна е лилава,

като премръзнала до смърт илюзия.

Последната, с която се прощавам

и за довиждане отварям шлюза.

 

© Валентина Лозова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??