17 jul 2022, 20:17  

Зимен сонет 

  Poesía » Formas graves
301 4 6

ЗИМЕН СОНЕТ

 

Привикай лятото, нощта е

парад на сенки и желания

и нежните им очертания

тънеят мълком из безкрая –

 

в липите, ронещи позлата,

в съня на зреещото жито.

И никой няма да попита –

кога ще закънти земята

 

под тежки ледени копита,

чертаещи в снега пъртини.

А над кристалните градини

 

врабец премръзнал ще прелитне –

за миг да стопли край комина

крилцата си – в студа безсилни.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??