25 ene 2011, 9:36

Зимно 

  Poesía
366 0 1

Сняг - глътка въздух
за уморената вече от нас природа,
свито куче трепне в ъгъла,
зарад студа на зимната порода.

Пухкав звук след стъпките ми лази
и вървя - накъде? Че и без копнеж,
очите ми присвити - пълнят ги снежинки
и топлината ми изстива в скреж.

Сняг - глътка въздух и за мен
трупа, застила на парцали,
а под преспите дишат
сенките на мечтите ми, заспали!

Кое вдъхновение ли ще ги събуди?
Вали! На парцали!
Дали пък малко парещи мисли,
ще стопят снега?... Едва ли.

Тихо белотата се настила,
след стъпките ми звукът отекващо хитрува
и гледам на сцената ледено-унила
как Зимата край хората танцува.

© Зора Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Бррр стана ми студено, истинско е, поздрави...
Propuestas
: ??:??