10 abr 2008, 23:13

Зора 

  Poesía » Del paisaje
565 0 1

Зора

(на Миляна)

 

Изгорях. Наново се раждам

и вали над мене цветът от вишни.

Усет на чувства, усет на жажда,

дъги от лъчи многогодишни.

 

Изгряха звезди, небето опръска ги

с течения от нощна прохлада.

И отново тези нощни дъги,

чиито лъчи са наслада.

 

Звуци довяват птичи пера,

потъва нощта във мъгла.

Проблясъци целуват безброй езера –

посрещат деня. Избухва зора.

© Християн Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??