17 oct 2017, 10:13

Зошто пишувам? 

  Poesía » Filosófica
353 1 4

Ќе го видам своето попладне

пресечено како јаболко на два дела

и ставено во хибербола.

Некои луѓе

никогаш не сфатија зошто пишувам

не причитаа меѓу редови

за да раскажуваат на другите.

Пишувам за да постојам

и тогаш кога ме нема.

© Sanja Atanasovska Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??