17.10.2017 г., 10:13 ч.

Зошто пишувам? 

  Поезия » Философска
352 1 4

Ќе го видам своето попладне

пресечено како јаболко на два дела

и ставено во хибербола.

Некои луѓе

никогаш не сфатија зошто пишувам

не причитаа меѓу редови

за да раскажуваат на другите.

Пишувам за да постојам

и тогаш кога ме нема.

© Sanja Atanasovska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??