17 окт. 2017 г., 10:13

Зошто пишувам? 

  Поэзия » Философская
354 1 4

Ќе го видам своето попладне

пресечено како јаболко на два дела

и ставено во хибербола.

Некои луѓе

никогаш не сфатија зошто пишувам

не причитаа меѓу редови

за да раскажуваат на другите.

Пишувам за да постојам

и тогаш кога ме нема.

© Sanja Atanasovska Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??