Oct 17, 2017, 10:13 AM

Зошто пишувам? 

  Poetry » Phylosophy
355 1 4

Ќе го видам своето попладне

пресечено како јаболко на два дела

и ставено во хибербола.

Некои луѓе

никогаш не сфатија зошто пишувам

не причитаа меѓу редови

за да раскажуваат на другите.

Пишувам за да постојам

и тогаш кога ме нема.

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??