2 nov 2008, 20:32

Звезда 

  Poesía
409 0 2

 

ЗВЕЗДА

 

Там на високия бряг сред скалите -

върху стръкчета суха трева,

не започнали стихват игрите.

Бях Адам - ти на Ева зова.

 

Бодяха ни мисли - немирни бодили,

сърцата ни биеха в дива полуда.

Телата за любов се бяха родили.

Очите палещи рониха слюда.

 

Опустели немеят скалите.

От там гледат очите на птичи гнезда.

Отнесоха тревата вълните.

... Там свети нощем. Бяхме посели звезда.

© Мимо Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??