19 dic 2006, 20:31

Звезден прах 

  Poesía
696 0 4
Звезден прах

Сълза искряща,хоризонта обагря,
изпълнена с копнеж,безмълвен и плах.
Отвъд времето вървиш без страх,
по пътя на тъгата....
....следваща звездния прах.

Всеки изгрев е далеч от теб,
една усмивка в здрача те пронизва...
и ти отново се обръщаш...
там където наивноста е...
....твоя водач,лишен от сълзи.

Лъчите на залеза отдавна са студени,
но сърцето все още в гърдите тупти.
Усмивка от спомени лицето разкъсва...
а ти отново си тук,където времето спира,
...следваща звездния прах.

Не може вечно да боли,
затова изтрий тази сълза.
Понякога сърцето кърви,
а душата протяга ръка към дъгата
....търсеща звездния прах.

Нека всеки спомен далеч да бъде,
в този миг от теб,когато коленичиш...
и праха очите ще обгърне,изтривайки
сълзите горчиви от лицето премръзнало...
....забравило вкуса на топлината.

Какъв е този повей довян от други светове...
нима светлината отново те зове...
Време е да тръгнеш отново сред пороя от
сълзи,далеч...далеч на край света...
там където копнее сърцето,там където е...
....звездния прах.

© Пламен Йовчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Не може вечно да боли,
    затова изтрий тази сълза.
    Понякога сърцето кърви,
    а душата протяга ръка към дъгата
    ....търсеща звездния прах.

    !!!
  • Омагьосва този звезден прах.
    Дарява със сила и надежда.
    Отмива тревоги, болка, страх.
    С вяра и оптимизъм зарежда.

    Поздрав за стиха Пламен.
  • Прекрасно е!!!
    Поздрави Пламене
  • Много ми хареса стихът ти Пламене!
    Добре дошъл!
Propuestas
: ??:??