17 дек. 2008 г., 15:31

Коледен творчески фестивал - Усетих Коледния Дух и бях спасен 

  Эссе
2037 0 9
6 мин за четене

© Наско Енев - РИМПО Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
 • И аз усетих коледния дух!
 • Видях и усетих Коледния дух! Много е красива Коледна Варна! Благодаря за споделеното удоволствие! Весели празници, Наско! Бог с нас и в нас!
 • Охххххххх Пер.....не вярвах, че ще стигнеш до тук!!! Пренасянето на заядливите ти захапки от форума тук под моя творба наистина са тъжни и жалки и не ти правят чест!!!! Казал съм в творбата си, че сам не зная точно каква е - разказ или есе!!! Описанието преди "Беше 17 часа и 17 минути" е за да изтъкне, душевното ми състояние и терзанията които имах тогава и желанието ми да умра вследствие от връхлетелите ме лични трагедии. Всичко това е увертюра към случилото ми се след 17 часа и 17 минути преживяване, за което изобщо не подозирах и което промени мирогледа ми за няколко мига!!! Точно в тези 500 думи казвам много!!! За мен не е важно какво е - есе или разказ, а и явно за всички други които са го прочели!!! Важно е това което е написано в творбата!!! Ако не беше чел преднамерено с цел да търсиш за какво да се заядеш, може би щеше да разбереш. Там всичко си пише, както си е!!! А не съм го редактирал умишлено, защото така го изпратих за участие в Коледния творчески фестивал на сайта и така го представям тук - като същата творба. Ако бях я редактирал, вече нямаше да е същата.
  Натъжаваш ме, Пер!!! Коледа е, а това което правиш не е по християнски и е мноооого далеч от идеята на Рождеството!!! Караш ме да те съжалявам, защото с това което правиш си жалък!!!!
 • "Как да не кажем нищо с петстотин думи"... Странно защо се сетих за това заглавие, докато четях за лутането на героя ти и се чудех какво общо има Коледата с това, че е член на ръководството на Тракийския Младежки Съюз в България, че тръгва да си купува билет за Русе и т.н и т.н... Върнах се да проверя, дали не съм сбъркал раздела, но не – стоеше си в раздел „Есета”. Бях озадачен. Ако беше разказ – добре, но подобно многословие в началото, без да се постави и развие някаква теза, изпращат творбата ти далеч от представите ми за есе. Добре, че към края поемаш по правилната пътека и показваш личното си отношение към празника и темата от заглавието. Само с няколко изречения се „връщаш в играта”. Добре, но защо тогава бяха всичките тези „500 думи” в началото?!
  Оправданието „Нямам време за чернови и поправки...” просто не върви, особено сега – няколко дни след публикуването. Мисля, че всичко преди "Беше 17 часа и 17 минути" спокойно може да отпадне. Лично мнение. Поздрав!
 • Спасен си!!! Весели празници, Наско!
 • Наси, за пореден път ме караш да се чувствам добре! Благодаря ти!... и внимавай какво си пожелаваш по Коледа, защото наи - вероятно ще се сбъдне
 • Няма случайни неща,мило момче,добре дошъл!И предай нататък!Печелиш адмирации за финалния призив!Прегръщам!
 • Наско, колкото и пъти да мина оттам и аз се чувствам прекрасно! Особено вечер, когато всичко грее и видя хората да са усмихнати. Весели празници!

 • Браво,Наско!! И аз усетих Коледното настроение само докато ти четох есето-така вълнуващо и обстоятелствено си го написал че....!! А и видеоматериала е потвърждение! Поздрав от "далечен" Добрич!....Ще почерпиш ли по една баклавичка ако ти дойда на гости??
Предложения
: ??:??