3 сент. 2023 г., 14:05

❤️ 

  Поэзия » Философская
214 5 6

Казват,че преди да се влее в морето 
реката трепери от страх,
притихнала плахо се вглежда в  небето
и пита дотука ли бях.

Дотук ли бягах по камъни гладки
и падах в сребрист водопад.
Дотук ли събирах капките сладки
във пролет и в тих листопад.

Дотук ли ще бъде моята песен,
която брега натъжи.
Ще бъда ли златна в късната есен
и вихрена при ранни лъчи.

Дали ще ме има отново във зима
скована във ден заскрежен.
Ще бъдеш -зашепна солено морето -
дори да си част и от мен.
 …….

 ❤️ вдъхновено от едно изречение на Халил Джубран

© Анелия Тушкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??