8 апр. 2009 г., 20:39

* * * 

  Поэзия » Любовная
704 0 11

 

След пареща прегръдка разделени,

изстинахме далеч един от друг.

И само пепел - черна и студена -

напомня ми за тебе

в самотния ми студ.

 

И понесла своя кръст,

пазя спомените свидни -

пепелта не става пръст,

в която нещо да поникне!

Пепелта е пепел! -

Шепа пепел във юмрук сърце!

Все още неизпепеленото тупти!

© Мария Петрова-Йордано Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??