100 СЪВЕТА ЗА ЖЕНАТА
Понеже съм хигиеничен мъж
и не понасям никакви гадини,
чаршафите си сменям по веднъж,
поне веднъж на всеки три години!
И днес реших да се поразвъртя,
че да посрещна Владето на чисто –
изхвърлих стара ваза със цветя,
отворих и прозорците на Изток.
Нали ми е любимо същество,
момиче – от планета непозната,
ѝ купих днес прекрасно четиво! –
книжлето „Сто съвета за жената”.
И кацна тя – отнейде – с НЛО! –
и, като хвърли тежките си котви,
събра килима спешно на руло,
изтупа го – и сетне взе да готви.
Две-три перални с дрехи извъртя –
изстиска им душата с центрофуга,
и аз си казах: – Те, това е Тя! –
Жена за мен! – космическа съпруга.
Не бях се къпал от река Йордан! –
кажи-речи почти шейсет години.
Изтърках се с три вида шампоан.
Натрих в косите гел и брилянтини.
С метличка, топната през три води,
тя моя прахолясал ден разтреби.
Косиците си сетне разбради –
и среса ги – за мен ли? – с рехав гребен.
Тя – Влада! – най-прекрасната в света,
светулчица, над мене грее – свята.
И цял живот се уча да чета! –
в книжлето „Сто съвета за Жената”.
© Валери Станков Все права защищены