Sep 3, 2024, 3:06 PM

100 съвета за Жената 

  Poetry » Love
107 3 2

100 СЪВЕТА ЗА ЖЕНАТА

 

Понеже съм хигиеничен мъж

и не понасям никакви гадини,

чаршафите си сменям по веднъж,

поне веднъж на всеки три години!

 

И днес реших да се поразвъртя,

че да посрещна Владето на чисто –

изхвърлих стара ваза със цветя,

отворих и прозорците на Изток.

 

Нали ми е любимо същество,

момиче – от планета непозната,

ѝ купих днес прекрасно четиво! –

книжлето „Сто съвета за жената”.

 

И кацна тя – отнейде – с НЛО! –

и, като хвърли тежките си котви,

събра килима спешно на руло,

изтупа го – и сетне взе да готви.

 

Две-три перални с дрехи извъртя –

изстиска им душата с центрофуга,

и аз си казах: – Те, това е Тя! –

Жена за мен! – космическа съпруга.

 

Не бях се къпал от река Йордан! –

кажи-речи почти шейсет години.

Изтърках се с три вида шампоан.

Натрих в косите гел и брилянтини.

 

С метличка, топната през три води,

тя моя прахолясал ден разтреби.

Косиците си сетне разбради –

и среса ги – за мен ли? – с рехав гребен.

 

Тя – Влада! – най-прекрасната в света,

светулчица, над мене грее – свята.

И цял живот се уча да чета! –

в книжлето „Сто съвета за Жената”.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Пази си я, Валюше, тя ти е светлинка.
  • "С метличка, топната през три води,
    тя моя прахолясал ден разтреби.
    Косиците си сетне разбради –
    и среса ги – за мен ли? – с рехав гребен"
    Каква мелодичност само! Възхищавам ти се от сърце за лекотата, с която се чете!
Random works
: ??:??