30 июл. 2015 г., 23:08

*** 

  Поэзия » Гражданская
509 1 0

Искам да живея по време на война!

Но не желая кръвта клетнишка

да се просмуква в черната земя.

Нито да има жертви и страдащи деца.

Копнея само да видя истинските ви лица!

 

Сякаш истината избледня,

замъглена от лъжливите слова

на политици, патриарси и

простата човешка съдба...       

Всичко свято се превърна в суета,

 в измамна, безлична красота...


Мъката ли ще ни върне това,

което загубихме с лека ръка?

Ще ни припомни ли войната

какво беше любовта?

© Юлия Лазарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??