12 февр. 2018 г., 10:52  

21 грама любов 

  Поэзия » Любовная
1732 11 22

Двайсет и един грама била.
Толкоз тежала душата човешка.
А мойта е цяла любов и тъга.
Като олово е

      душата ми тежка.

Дори и да искам, не мога да тръгна.
Сирота́ ще остана пред твойта врата.
Тъгата и болката пак ще прегърна.
На прага ще мръзне

         мойта душа.

Ще кръщавам звездите с твоето име.
Ще чакам безмълвно нощи безчет.
Душата ми цяла любов е, прости ми!
От тук ще си тръгна

         само със теб.

И бури да духат, до тебе ще бъда.
Ще храня душата с отровните спомени.
Дори да убива твойта присъда,
двайсет и един

          грама поломени. 

Ангел не съм. Преливам от грешки.

И как ме убиват тези двадесет грама.
Като олово сълзите в очите са тежки.
Не тръгвам от тук,

          ако с теб не сме двама.

 

Февруари     В.Тодорова

© Valya Тodorova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??