Там където са парите,
няма място за душите,
и купува и продава,
всичко дето обитава.
Няма майка, няма татко,
щом на гърлото е сладко,
и така от векове,
само дивото зове.
Този който протестира,
той подкрепа не намира,
и за добрината плаща,
щом на кръста се поклаща.
Двадесет и първи век,
пресметливия човек –
алчен, злобен, мързелив,
без сърце, душа, но жив.
© Рот Кив Все права защищены