Учителка съм по призвание. Будител.
И втори дом за Вашите деца.
Изпълнена с ентусиазъм утрото посрещам,
щом знам, че ме очаква досег с малките слънца.
Изгубвам се във жадните за знание очи!
Раздавам, без да искам във отплата.
Годината започне ли, звънец звучи,
момент настъпил е на знанието да се посадят зрънцата.
Улисани в образованието, часовете се изплъзват неусетно.
След всеки следващ ден се доближаваме все повече до нечия мечта.
И не е бреме заниманието ни просветно,
животът скрит е на децата във глъчта.
Наследниците ни огледала на нас самите винаги ще бъдат.
От нас зависи какво ще бъде бъдещето, което ще им завещаем.
Ръката да им подадем, когато в непознатото прохождат,
защото те са стимулът ни да продължаваме да мечтаем.
Човек се учи, докато е жив!
Дванайсетицата е само подготовка за прехода в живота.
Учителят е свършил своята задача щом ученикът му стане коректив,
и в сърцето си не спира да отглежда патриота.
Посвещава се на майка ми Р. Джегарова /старши учител в ОУ „Георги Кирков” гр. Казанлък/
© Съби Седник Все права защищены