Предколедно
Слънцето следи през мигли в небосвода
непукизма на мъглата и безочието на студа;
между мрежите им хора морно бродят
в лабиринта на града на Минотавъра.
Гневно е да вирнат мечешки търбуси,
грешно е да вехнат аскетично без душа.
Братски набори на дяволите глухи.
С тях пируват. –Хамлете? - „Квинтесенция на праха.”
Човекът, надянал разпятия, костюми и маска,
забожда лъжица в анатомизма на аза си.
Изпива на идеите сухи закваската,
на сутринта възкръсва и се изяжда.
Пак бутаме делнично към Едно Рождество
с декемврийски влъхви и ослева ясла,
под звезда витлеемска и с надежда Една –
Младенецът да ни поръси с обич и щастие.
Господи Млад, просветли ни душата,
дай ни кръв от харизма и храна от мечти!
Направи ни добри, върни ни крилата -
като чисти ангели да стъпим в твойте следи.
Ще те обичам и следвам
в бяла дреха от сълзи и мечти.
Кротко ще захлебя надеждата,
че ни има, че вярваме, че ни боли.
Амин!
© Златина Георгиева Все права защищены