28 мар. 2009 г., 17:41

* * * 

  Поэзия
737 0 4

В подлеза млад музикат
свири зад своята шапка.

И дребни монети валят,

като ноти разстреляни падат.

 

Свири китара измъчена,

проскимтява гладна хармоника.

Ах, ти, музико моя, напъпила

върху пръстите на бездомника!

 

Няма думи по тебе да шият

и не могат придворни поети.

В тебе плаче езикът на бедния,

взел за жена немотията.

 

В теб се смее лудият от квартала

и покръства играчките дървени.

... А в сълзата му чиста узрява

само обич и прошка на тръгване...

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??