20 сент. 2023 г., 21:30

Не я събуждай 

  Поэзия » Другая
241 8 8


Не я събуждай принце, нека спи...
Под миглите ѝ студ и дъжд живеят.
В един предишен свят ги приюти,
отвори ли очи – ще те залеят.
Обичай я красива в този сън,
притихнала, далечна и незрима.
Представяй си смехът ѝ – нежен звън
от сто камбанки, песен на авлига.
За нея няма вече път назад.
Един-единствен спомен ѝ е къща.
Прегърна го отдавна и заспа.
Едва ли някога ще бъде същата.

 

Не я събуждай, принце, нека спи...
Сто приказки те чакат други, зная.
Със тази се разминахте, уви.
Написан е отдавна в нея краят.

© Жанет Велкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??