36
Животът ми поспрял е за почивка,
уморен да ме живее е проклетника,
но аз го преживявам със усмивка,
живее ми се, колкото столетника...
..................................
Родил съм се днес, следобед към пет,
преди трийсет и шест, със Божи късмет,
след първата глътка въздух поел,
борбата започнал, преди да съм смел..
И още се боря, доколкото мога...
С Живота все спорим, извън диалога,
и често крещим сред бурни скандали,
докато решим: Пари или Здраве?...
Попитах и Господ: Ще имам ли време?
За още въпроси, преди да ме вземе..
Поетите пишат: "Животът е стих",
но щом си попитал, значи си Жив...
..................................
Животът ми поспрял е за почивка,
и два не стигат, когато заживееш,
родил съм се днес, раздавам усмивки,
на трийсет и шест, обичам, копнея..
18.07.2013
36.
diester
© Данаил Антонов Все права защищены