14 янв. 2020 г., 13:08  

*** 

  Поэзия » Другая
335 7 7

Да, пряма съм! Сека ги безпощадно,
до корен злобата и пошлостта, и клюката.
Лъжичка сребърна - любов на гладно
и стих - за безработните ръце на скуката.


И силна съм! Та хич не се надявай!
Да ме смутиш, с човешки разни недомислици.
Решил си да се пробваш? Хайде! Давай!
Приличам ли на още вярваща в измислици?



Ръбата съм! Зачената на камък,
на хорски присмех, пропълзяващ към безбожното.
Изгарям - птица Феникс, с гневен пламък...
За да възкръсна! Силно вярвам, в невъзможното!

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??