Дошъл съм за награда.
Дошъл съм за чест.
Останах единствен в света.
Оцелях с борба.
Дошъл съм за награда.
Дошъл съм за чест.
Героите това заслужават!
Има ли по-голям герой от мене?
Има ли по-голям подвиг от моя?
Последвах хиляди и след смъртта.
Има ли по-голяма вярност от моята?
Аз не съм Бог. Не съм Човек.
Аз съм Достойнството.
Аз единствен все още теша бедните, онеправданите,
нещастните.
Там, където няма надежда, няма покой и път напред -
останах аз, Достойнството!
Дошъл съм за награда.
Дошъл съм за чест.
Дори достойнството има нужда да е достойно.
Аз съм последният герой.
Искам лавров венец.
Уморих се от трънен!
© Антония Спирова Все права защищены