5 дек. 2023 г., 08:39  

В дванадесет... 

  Поэзия
107 0 0

В дванадесет часовникът за малко спира.

Припомня си как в твоите очи- обгърнати-

числата губят своето значение.

Как методичното движение

на тъничката му стрелка

говори за гребла, рибари и луна,

притегляща оранжево вълните…

(Безумно куче тича по брега. )

Часовникът ме гледа във очите.

И неуверено поема- пак-

със своя ритъм, неизбежен:

трепери секундарната стрелка…

А аз съм нежен, нежен, нежен.

© Петър Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??