18 нояб. 2015 г., 07:58

* * * 

  Поэзия
366 0 2

Точно в полунощ

 

Точно в полунощ принцесата избяга,

блести самотна златната обувка.

Принцът ли? - ами той блажено се изтяга

сред облаци от фалш, кокетност и преструвки.

 

Точно в полунощ стрелките спряха,

часовникът май пак се развали.

Без нея танците не спряха,

на кой му пука, че си тръгна, за да спи?

 

Точно в полунощ една звезда

от танца нощен се откъсна,

чертаеща в мрака бледа следа

приказката по средата я прекъсна.

 

Принц безгрижен и изплашена принцеса,

забравена обувка, тиква спукана на две...

Приказките пак покоя нощен ми разместват

И събуждат в мен забравено дете.

 

2.06.2015г.

Мими Янева

© Mimi Ivanova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??