20 нояб. 2009 г., 21:09

* * * 

  Поэзия » Любовная
579 0 1

И страст,

      и обич,

             и копнеж,

и ласка, и любов

в мене има необикновена.

За теб,

          за мен,

                        за всеки

от себе си ще дам.

За всеки гост в тази вселена.

И ако него не докосна с мойта жар,

с моя пламък,

с искрена искра, гореща,

то аз ще изгоря сама,

сама без теб,

сама

във нищото.

И някога в друга,

чужда гръд,

сломена от обиди,

                  болка,

                             клевета,

ще легна там

сама -

за да намеря път,

път през нищото,

но дори така ще бъда цяла -

непокътната

за миг поне,

поела по пътека,

през огнището

ще мина

и ще изгоря.

 

© Стефани Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??