8 июл. 2009 г., 17:05

**** 

  Поэзия
828 0 2

От раждането си човека

се бори  със живота и света.

За глътка въздух, щастие, успехи,

попътен вятър с вдигнати платна.

И в таз борба понякога пропада

в бездънна пропаст, в яма с кал,

и изхода не вижда от дълбокото

но се води оцелял.

И ако слънчев лъч пробие тъмнината

и го огрее с свойта светлина,

тъй лекичко му става на душата,

че с надежда нова почва пак борба.

И всичко се повтаря отначало,

в този вечен кръговрат.

Днес - беден и отчаян,

утре - весел и богат!

© Звезделина Василева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??