От раждането си човека
се бори със живота и света.
За глътка въздух, щастие, успехи,
попътен вятър с вдигнати платна.
И в таз борба понякога пропада
в бездънна пропаст, в яма с кал,
и изхода не вижда от дълбокото
но се води оцелял.
И ако слънчев лъч пробие тъмнината
и го огрее с свойта светлина,
тъй лекичко му става на душата,
че с надежда нова почва пак борба.
И всичко се повтаря отначало,
в този вечен кръговрат.
Днес - беден и отчаян,
утре - весел и богат!
© Звезделина Василева All rights reserved.