Нoщ
И тази нощ самичка
ще скитам из малкия ни град
и на някоя самотна пейка
сама ще седна пак.
И мисли мрачни, черни
ще владеят сърцето ми самò,
ще мисля, ще поплача
под клоните на старoто дърво.
И минувачите
в сянката ми ще се взират,
ще се почудят само
и ще ме отминат.
Аз там до късно няма да стоя,
ще помисля, ще поплача,
ще стана и ще си вървя.
© Ася Чакинска Все права защищены