16 авг. 2008 г., 12:22

... а после?! ~ 

  Поэзия
590 0 1

Нима в един портрет
успя да ме огледаш цялата?
Без капка срам и да ме пожелаеш...
С очите си да ме събличаш в стаята...
 ... а после - неловкото мълчание!

 

 

 

Нима един портрет
достатъчен е да изпаднеш в съзерцание?
В колебание... грях ли съм, светица ли...
Побеснял и на проклетото ми въздържание...
 ... а после - в стихове утеха!

 

 

 

Нима един портрет
превърна ни във хора неразумни.
Или по-истински от всякога...
Неспящи и във нощите безлунни...
 ... а после - сънища безсънни!

 

 

Нима един портрет
обърква хора и съзнания...
Черно - бял, но четящо се дори и нечетящото...
Пораждащ въпроси и желания...
 ... а после - Неловкото мълчание!

© ДРУГА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "Неловкото мълчание" - то винаги е най - страшно... Портретът ти е красив... Как понякога думите са всичко... Благодаря ти! Прегръщам те!
Предложения
: ??:??