6 янв. 2009 г., 16:45

Абсурдно е... 

  Поэзия
651 0 4

Абсурдно е да се живее

в тази пустош от души,

където истинското тлее

и стойностното се руши.

Човек е сам - това е сила,

но без любов нима Живее.

Тя хиляди души убила,

кажи ми в Живия къде е?

Дали във хубостта стерилна

или в същността разбита?

За теб ще кажат - Беше силна,

защото обич не изпита!

Абсурдно е да се умира,

когато вечността те гали

и твоят дъх зове Всемира,

пронизан от безброй кинжали.

Но ти умираш тъй безмълвна,

като вековната гора.

От лоното на длан безкръвна

дали ще се роди Зора.

Дали към нея ще литнат птици

и мигове ще я обгърнат.

Зората - мъртвата зеница -

копнеж на поглед преобърнат.

Абсурдно е в Копнеж да гасна,

когато времето изтича

и в плен на тази скръб всевластна

никога да не обичам.

Абсурдно е...

                       но аз Живея,

дори да знам, че ще изчезна.

Зора отново ще изгрее.

Зора...

                     а под Зората - Бездни.

© Даниела Борисова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Много силно стихотворение! Особено ми хареса тази мисъл:

    За теб ще кажат - Беше силна,
    защото обич не изпита!

    Много е вярно това... За жалост.
  • Абсурден е целият живот. Прекрасен стих, моите най искрени поздравления!
  • Хубав стих, с познат ритъм!
  • Привет!
    Силно е! Поздрав!
    "Дали към нея ще литнат птици" - тук сменяш стъпката.


Предложения
: ??:??