7 апр. 2021 г., 14:12

Ах, да можех само с длани 

  Поэзия » Любовная
1051 2 12

Ах, да можех само с длани

 

 

Питам се, но откъде ли

взе се този плам у мен,

в мойта гръд се той засели,

хвърли ме в тъмничен плен...

 

И не знам отгде тъй диво

вятър в мислите дойде,

и къде е този извор,

който таз' любов поде...

 

Ах, да можех само с длани

този вятър аз да спра...

Извора в дълбока тайна

вдън земя да прибера...

 

Че пламти, почти прегаря

този огън мойта гръд...

Нищо в мен не отговаря

и не виждам нийде път...

© Светла Асенова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??