2 дек. 2023 г., 18:54

Айриндриел 

  Поэзия » Любовная
261 3 6

    Надеждата не мога да изтрия,

за следващият изгрев тя е знак.

От гореста до дъното ще пия,

но утре утрото ще бъде бряг.

Не всяка нощ е дебнеща магия

родила се от непрогледен мрак.

    Надеждата не мога да изтрия,

мечтите я прегръщат топло пак.

Аз вярвам, вярата си днес не крия

и търся елфи чудни, цял рояк

и за кралицата венец ще свия -

Айриндриел ще грее с образ благ.

    Надеждата не мога да изтрия.

 

    Надеждата не мога да изтрия:

    Отвъд дъгата тъмна - ти си храм...

 

    Отвъд дъгата тъмна ти си храм

сред синевата слънчево екстазна.

Извива се от завист и без срам

на демоните арката напразна.

Молитвите ми от любов са, знам -

в триумф е аурата ти по- прекрасна.

    Отвъд дъгата тъмна - ти си храм

и чувам песента ти сладкогласна.

И влюбеният в теб не ще е сам

усетил топлината ежечасна.

От теб извира истинският плам,

Творецът те закриля с обич ясна.

    Отвъд дъгата тъмна - ти си храм.

 

    Отвъд дъгата тъмна - ти си храм.

    Душата ми, прости, не се насища...

 

    Душата ми, прости, не се насища -

жадува твоя дух и твоя чар.

О, същността ти искрената вижда

в очите ти божествения дар.

От тебе нежността сияйно трижда

в несгодите е биле - тайнствен цяр.

    Душата ми, прости, не се насища -

излъчването ти е свеж нектар.

Това, което днеска те обижда

не ще ти бъде нивга господар.

Красивото гранитът не зазижда,

че вяра е от Бога и олтар.

    Душата ми, прости, не се насища.

 

    Душата ми, прости, не се насища.

    Копнение си мое, съвършено...

 

    Копнение си мое, съвършено -

лъчът, от който аз съм озарен.

В сърцето си те пазя съкровено

и в нощите дори си звезден ден.

Обичащият порив въплътено

се слива със зова ти пресвещен.

    Копнение си мое, съвършено -

от огъня ти все съм запленен.

На словото мечтата откровено

възражда свят вълшебно просветлен

и феникс песнопеещ устремено

е бард за теб от теб възпламенен.

    Копнение си мое, съвършено.

 

    Копнение си мое, съвършено.

    Надеждата не мога да изтрия...

© Асенчо Грудев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??