Ако бях друг човек –
с други мислене и характер;
с други приоритети и цели;
определено щях да имам
различни минало и настояще;
други успехи и провали.
Щях да имам други живот и проблеми,
други поприща и интереси,
други любови и приятели...
Дали щях да съм
по-щастлива, по-богата
и успешна?...
Или щях да се проваля с гръм и трясък!?...
Неизвървените пътища
дали щяха да са по-удачни?
Или щяха да са още по-задънени
и от настоящите?
Дали щеше да е по-къс списъкът
с пропуснатите възможности?...
Или изобщо нямаше да го има!?
Няма кой да ми каже;
нито как да знам,
колкото и да се питам...
© Радослава Антонова Все права защищены